Facebook najviše koristimo na pametnim telefonima!


Sve napredniji pametni telefoni sa velikim ekranima i sve pristupačnije cene mobilnog pristupa internetu mnogim su korisnicima smanjile zavisnost o osobnim računarima pa sve više ljudi mailove, društvene mreže i internet stranice proverava upravo na mobilnim uređajima.

Koliko se društvene mreže koriste na mobilnim telefonima najbolje nam pokazuju podaci koje je objavila kompanija ComScore i prema kojima su u martu Amerikanci više vremena surfovali Facebook-om putem mobitela, nego putem računara.

Tako su korisnici iz SAD-a prosečno mesečno potrošili oko 441 minuta (odnosno 7 sati i 21 minut) pregledavajući Facebook na svojim pametnim telefonima, dok su na ličnim računarima ovu društvenu mrežu koristili 391 minut, odnosno 6 sati i 31 minut.

S obzirom da će se broj korisnika pametnih telefona i dalje povećavati jasno je da u budućnosti možemo očekivati da će se povećavati i količina vremena kojeg (mobilni) korisnici provode na ovoj društvenoj mreži, ali ova informacija neće preterano usrećiti Zuckerberga i ekipu iz njegove kompanije jer se problem nalazi u činjenici da Facebook još nije razvio model sa kojim bi unovčio tako veliki broj mobilnih korisnika.

Tako su u ovoj kompaniji tek nedavno odlučili da će početi prikazivati oglase i na ekranima mobilnih telefona, a i nedavna kupovina Instagram-a je deo njihove mobilne strategije pa će verovatno u budućnosti pokušati zaraditi i na korisnicima ovog servisa za razmenu i uređivanje fotografija.

Prilikom predaje dokumentacije za izlazak na berzu iz ove kompanije su naglasili važnost mobilne strategije, odnosno razvijanja modela sa kojim će zaraditi od velikog broja mobilnih korisnika - ako u tome ne uspeju, stoji u tim dokumentima, to će se loše odraziti na njihove finansije i povećanje prihoda.

Prema izveštaju iz ComScore-a, nakon Facebook-a najpopularnija društvena mreža na pametnim telefonima u SAD-u je Foursquare na kojem korisnici mesečno provode 146 minuta, zatim sledi Twitter (114 minuta) i Tumblr (68 minuta).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.