Facebook pokreće sopstveni App Store


Facebook pokreće prodavnicu aplikacijama, koju će javnosti predstaviti u narednih nekoliko nedelja. Ovo će korisnicima i programerima omogućiti jednostavnije otkrivanje i promovisanje aplikacija sa raznih mobilnih platformi.

Facebook-ov App Center omogućiće korisnicima pronalazak novih aplikacija, bez obzira na to gde nameravaju da ih pokrenu - na webu, iOS-u ili Android-u. Jedini uslov je taj da aplikacija ima neke veze s Facebook-om.

Korisnici će moći da pretražuju aplikacije prema kategoriji i ocenama. Baš poput Apple-ovog App Store-a, i Facebook-ov App Center će korisnicima preporučivati određene aplikacije, između ostalog i one najpopularnije.

Najveća inovacija koju donosi App Center je njegova društvena komponenta. Umesto jedne liste najboljih ili preporučenih aplikacija za sve korisnike, Facebook će preporučivati aplikacije svakom korisniku, i to na temelju onih aplikacija koje koriste njegovi ili njeni prijatelji.

Osim toga, programeri će moći da naplaćuju aplikacije. I pre su programeri naplaćivali ono što je kupljeno unutar aplikacije, međutim sve do sada nisu imali mogućnost naplaćivanja aplikacije kroz Facebook. Sada konačno i to mogu.

App Center trenutačno je dostupan u beta fazi, a svim korisnicima biće dostupan u narednih nekoliko nedelja.

Vodič za developere nalazi se ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Šta sve neće izmisliti...


  2. Анониман kaže,

    Ovo jacanje faceboka ne valja


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.