Facebook testira promovisanje postova za novac


Facebook je započeo testiranje usluge po imenu "Highlight an Important Post", koja korisnicima omogućava da za dva dolara izdvoje svoje status postove kod svojih Facebook prijatelja. Plaćanje se obavlja putem PayPal-a ili kreditnom karticom, a nakon toga će korisnikovi prijatelji određeno vreme pri vrhu svojih Facebook News Feed-ova morati da gledaju promovisani post.

Post neće imati nikakav okvir ili senčanje, koje bi ga istaklo u odnosu na neplaćene, nego će se samo nalaziti na povoljnijoj poziciji u feedu.

Usluga se trenutno testira u Novom Zelandu, gde su korisnici pomislili da je reč o online prevari - međutim, portparolkinja Facebook-a za Australiju i Novi Zeland, Mia Garlick, potvrdila je da kompanija testira plaćenu uslugu. Na slici uz tekst možete videti kako stvar izgleda.

Plaćanje za promovisanje postova biće namenjeno samo običnim korisnicima, a ne kompanijskim profilima. Testiranje i eventualno uvođenje ovakve opcije je rezultat Facebook-ovog skorog izlaska na berzu, gde će on morati da privuče investitore planovima za stabilni priliv prihoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    dobar način za spamovanje prijatelja


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.