Fox, NBC i CBS tuže kompaniju čiji video rekorder ''preskače'' reklame


Fox, NBC i CBS nisu nimalo oduševljeni Hopper-om, video rekorderom koji korisnicima omogućava da prilikom gledanja snimaka automatski preskoče reklame velikih televizijskih kuća.

Tri takve TV-kuće odučile su tužiti proizvođača, kompaniju Dish Network, kako bi osigurali da gledaoci ne propuste pogledati njihov glavni izvor prihoda - reklame.

Hopper, ili skakač, predstavljen je još početkom ove godine, ali mogućnost preskakanja reklama uvedena je tek nedavno, 10. maja. Fox, NBC i CBS, koji su tužbe podneli odvojeno, smatraju da se tom opcijom stvara neautorizirana verzija zaštićenog televizijskog programa. U Fox-u tvrde kako je prikazivanje programa bez reklama jednako ponovnom emitovanju programa, čime se krši ugovor koji su potpisali sa Dish-om.

- Opcija preskakanja mogla bi da uništi osnovne temelje televizijskog ekosistema - rekao je Fox-ov portparol Scott Goggin.

U Dish-u, drugoj satelitskoj kući po veličini u SAD-u, uzvratili su protutužbom - pozvali su sud da prouči slučaj i donese odluku kako se Hopperom ne krše autorska prava.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Zlikovci 8>)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.