Google+ kao grad duhova


Iako Google-ova društvena mreža ima veliki broj korisnika, poznato je da je veliki broj neaktivan, tj. aktivirali su profil, ali ga ne koriste.

Google+ u manje od godinu dana prikupio je više od sto miliona korisnika, a kompanija RJ Metrics nedavno je sprovela istraživanje kako bi saznala koliko korisnika zaista koristi ovu društvenu mrežu pa su tako analizirali podatke dobijene od 40 hiljada javnih profila.

Rezultati istraživanja poprilično su poražavajući - prosečan post na Google+ dobije manje od jednog "+1", koji ima otprilike isto značenje kao i Facebook-ov Like i manje od jednog komentara.

Linkovi i ostali sadržaj koji na ovu mrežu postavljaju korisnici deli se samo 0,17 puta po objavi, a korisnici prosečno objavljuju jedan post svakih dvanaest dana. Takođe, primetno je da, nakon prve objave, korisnici sve manje koriste Google+, a ono što najviše može zabrinuti Google jeste da oko trideset posto korisnika nakon prve javne objave na ovoj mreži, više nikad ne objave neki javni post.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
4
  1. komentator kaže,

    hahah like za naslov


  2. Анониман kaže,

    Kvantitet ne znaci i kvalitet.


  3. Анониман kaže,

    Nemaju oni veliki broj korisnika zbog ne znam čega, već kada se napravi Gmail mejl adresa, automatski se pravi i Google+ nalog. :)


  4. Анониман kaže,

    Nije tačno da se automatski pravi i Google + acc


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.