Google kompletirao akviziciju Motorole


Osam meseci nakon što je Google objavio kupovinu kompanije Motorola Mobility, posao je konačno priveden kraju. Prepreku su predstavljale dozvole regulatornih agencija, koje je internet pretraživač morao da ishoditi na više kontinenata, a poslednja u nizu zemalja koja je odobrila spajanje kompanija je Kina.

Google je tako dobio prava na više od 17.000 priznatih patenata, a još 7.500 ih čeka na odobrenje. Pokrivaju široki spektar tehnologija, među kojima su 2G, 3G, 4G LTE, video kompresija i dekompresija i mnogi drugi iz područija proizvodnje opreme. Osim patenata, Google je približavanjem hardverskom poslovanju omogućio i jaču poziciju za Android u nadmetanju sa Apple-om i njegovim iPhone-om.

Zajedno s time pokrenute su i interne promene, pa je sa dosadašnjeg čelnog mesta Motorole odstupio Sanjay Jha, a zameniće ga Dennis Woodside, bivši voditelj poslovanja Google-a za područije Severne, Srednje i Južne Amerike.

U novoj postavi su još Regina Dugan, donedavna direktorka istraživačke organizacije DARPA, i Mark Randall iz Amazon-a. Google nije dao do znanja hoće li otpuštati ljude iz Motorole, ali očekuje se da će njihov pravni timovi i odeljenje za razvoj nastaviti raditi u sadašnjem sastavu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.