Ivy Bridge procesori se greju zbog - termalne paste


Od kako su predstavljeni, novi Intel Ivy Bridge procesori su došli na loš glas zbog većeg zagrevanja u odnosu na svoje prethodnike kada se poveća napon, što je tipičan scenario prilikom overclockovanja. Mnogi su za to okrivili novi 22 nm proizvodni proces, ali ako je verovati rezultatima testova japanskog web sajta PC Watch, razlog bi mogo da bude puno pragmatičniji.

Novinari PC Watch-a su pažljivo uklonili fabrički hladnjak sa Core i7-3770K procesora, i Thermal Interface Material i termalnu pastu zamijenili onim od firmi OCZ (Freeze) i Coolaboratory (Liquid Pro).

Rezultati su u najmanju ruku interesantni; nakon te promene, temperature na fabričkom naponu su pale za 18%, dok su one na 4 GHz sa naponom od 1,2V (fabrički napon je 0,65 - 1,1V) bile niže za 23%. Naravno, ovo se odrazilo i na bolju overclockabilnost čipa, koji je bolje podnosio više frekvencije.

Videćemo da li će ovo uticati na eventualne promene u Intel-u, ali će sigurno privući pažnju naprednih korisnika koje je spomenuti problem najviše pogađao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Jadan Intel...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.