Kažnjeni tvorci lažnih aplikacija Angry Birds i Cut the Rope


Nakon što je nedavno izbio skandal sa lažnim aplikacijama koje su nakon instalacije bez znanja korisnika slale lažne SMS poruke i nekima dobrano povećale telefonske račune, pronađeni su i kažnjeni krivci.

Letonijska kompanija kažnjena zbog distribuiranja replika popularnih aplikacija poput Angry Birds i Cut the Rope koje bi nakon instalacije bez znanja korisnika slale poruke na posebno tarifirane brojeve koji su znatno skuplji od običnih SMS-ova.

Osim što moraju platiti kaznu, dužni su vratiti 28.000 funti oštećenim korisnicima, kojih je više od 1000.

Regulator PhonepayPlus, zadužen za nadgledanje kompanija koje se bave iznajmljivanjem brojeva sa posebnim tarifama, saopštio je da su primili 34 prigovora od korisnika koji su preuzeli replike popularnih igara koje su nakon instalacije slale SMS poruke sa posebnim tarifama.

Cena jedne takve poruku iznosi 5 funti, a slanje bi prestalo tek nakon što bi korisnik izbrisao aplikaciju sa mobilnog telefona.

Regulator je kaznio kompaniju sa 50.000 funti kazne jer smatra da toliko iznosi šteta koju su uzrokovali. Oštećeni korisnici koji su prijavili krađu trebali bi da dobiju povrat novca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    dobro je da su kaznjeni da se ne ponovi to


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.