Lenovo ulaže u mobilno tržište


U Lenovu trenutno mogu da budu zadovoljni sa stanjem na tržištu ličnih računara na kojem drže drugo mesto, ali s obzirom da su svesni da je "budućnost mobilna", odlučili su da ulože stotine miliona dolara u razvoj nove fabrike u Wuhanu koja će biti namenjena proizvodnji mobilnih uređaja.

Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor Lenovo grupe rekao je da sa ovim ulaganjem od 800 miliona dolara "povećavaju razvoj pametnih telefona, tableta i drugih mobilnih uređaja" i da će se ovim otvoriti brojna nova radna mesta u Kini i na drugim globalnim tržištima.

Inače, ova kompanija je nedavno predstavila svoj prvi pametni telefon koji radi na Intel-ovom Atom procesoru - K800, koji bi se na tržištu trebao pojaviti tokom ovog meseca, a za očekivati je da će u budućnosti predstaviti i svoj Windows 8 tablet.

Na ovogodišnjem CES sajmu već su predstavili zanimljiv hibridni uređaj između tableta i prenosnog računara - Yoga koji radi na Windows 8 operativnom sistemu i koji na tržištu očekujemo krajem godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.