MacBook Pro na WWDC-u


Predstavljanje nove generacije Apple-ovih prenosnika MacBook Pro moglo bi da se održi na skorašnjem WWDC-u, smatra više izvora. Apple-ova konferencija za developere održava se početkom sledećeg meseca, a Internetom kruži sve više informacija o nadolazećim prenosnicima.

Već je bilo reči o novom tanjem dizajnu kućišta prenosnika i izostanku optičkog pogona, dok poslednje neslužbene informacije navode i ekran visoke rezolucije (Retina Display) i implementaciju USB 3.0 interfejsa.

Računari će imati Intel-ove procesore Ivy Bridge generacije, a određeni rezultati benchmarka već su se pojavili na Geekbench-ovim stranicama - prenosnik oznake MacBookPro 9,1 ima čip Core i7-3820QM takta 2,7 GHz i oko 17 posto je brži od aktuelne generacije 15- i 17-inčnih MacBook-ova Pro slične konfiguracije. Izvori navode i Nvidijin grafički procesor GeForce GT 650M.

Osim informacija o hardverskim specifikacijama, skorašnje predstavljanje novih prenosnika nagoveštava i spuštanje cena postojećih modela nekih distributera u SAD-u (Best Buy) od 20 do 200 dolara, što je standardni potez rešavanja zaliha pre dolaska novih računara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.