Microsoft blati Windows XP


Nezgodno i neprijatno je kad na tržištu imaš konkurenciju od strane drugih kompanija, a možda je još gore kad ti je tvoj sopstveni proizvod najveći takmičar.

Naime, za one koji možda ne znaju, Windows XP je još uvek najrašireniji operativni sistem na PC-u i nalazi se na zadivljujućih 46% računara.

Microsoft-ova službena podrška za njih traje do 8. aprila 2014., ali Microsoft već sada zastrašuje korisnike XP-a da ga se što pre reše – što zbog bezbednosnih, što zbog ekonomskih razloga.

Prema pisanju na službenom blogu u kojem citiraju IDC-ovo istraživanje, Windows XP mogu koristiti samo teški mazohisti: "S obzirom na starost Windows-a XP, koji su sada dve generacije iza aktuelnog sistema, došlo je vreme da korisnici realistično procene koliko rizika unose u svoj posao korišćenjem Windows-a XP.

Kompanije koje nastave sa njegovim korišćenjem ne samo da se izlažu bezbednosnim rizicima i problemima sa podrškom, već i bacaju novac koji bi bolje iskoristili za modernizaciju informatičke opreme."

Zvuči dosta stravično, a onda još malo brojki dobijanih nepoznatom metodom: "Cena rada informatičara u četvrtoj godini korišćenja Windows-a XP nakon isteka roka trajanja veća je za 25%, a smanjena je produktivnost korisnika uz istovremeni rast troškova za 23%.

U petoj godini cena rada raste za dodatnih 29%, a cena korisničke produktivnost za čak 20%“.

Ukratko, poruka iz Redmonda za one sa Windows-om XP je - iako ste zadovoljni i mislite da sve radi, kupite nove računare i Windows.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    xp je zakon i neću ga menjati


  2. Анониман kaže,

    Ja ne razumem Microsoft. Godinama im je donosio novac i sada ga blate. Misle da je tako jednostavno da se sa WinXP pređe na Win7. Pa ja se ne bih složio sa time.


  3. Анониман kaže,

    Linux bato..


  4. kristina990 kaže,

    sedmica mi se uopšte ne sviđa,xp sp3 je savršen,kad više ne budem mogao koristiti xp preći ću na linux


  5. Анониман kaže,

    Ja stvarno ne znam zasto je svima Vista losa kad je sasvim ok?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.