Mobilni uređaji čine 20 posto internet saobraćaja


Ukupno gledano, smartphone i tableti danas zauzimaju 20 posto od celokupnog web saobraćaja u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Tradicionalni PC-evi zauzimaju ostalih 80 posto, dok na smartphone saobraćaj otpada 14,6 posto, a na tablete 5,6 posto.

Prema poslednjem izveštaju koji je objavila online oglašivačka mreža Chitika, Apple zauzima 74 posto web saobraćaja preko smartphonea (26 posto udela zauzimaju Android mobilni telefoni) i čak 95 posto saobraćaja preko tableta.

Više od 85 posto web saobraćaja preko desktop računara dolazi od računara sa instaliranim Windows-om, u poređenju sa 13 posto saobraćaja koji dolazi sa Mac računara.

Kompanija Chitika takođe je objavila da se korišćenje interneta preko smartphonea i tableta povećava u večernjim satima, odnosno onda kada ljudi ostave svoja računare i počnu da se pretvaraju da žive pravim životim bez dodira sa virtuelnom stvarnošću.

Ustvari, ono što se događa je da nakon što izgase svoje računare nastavljaju i dalje buljiti u svoje smartphone ili tablete dok sede kod kuće na kauču ili negde napolju u kafiću i dalje nastavljaju proveravati svoj Twitter, Facebook, Foursquare i sl.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.