Novi iPad u Evropi bez navođenja 4G tehnologije


Apple je na evropskom tržištu odlučio da skloni "4G" iz prospekata i drugih informacija vezanih uz novi iPad.

Naime, Apple je bio meta kritika i sudskih tužbi zbog navođenja korisnika na pogrešan zaključak kako novi iPad podržava mobilne mreže četvrtke generacije na evropskom i drugim tržištima izvan SAD-a.

Iako novi iPad ima podršku za Long Term Evolution (LTE) mobilne mreže, podržane su samo frekvencije namenjene američkom tržištu, tako da korisnici u Evropi i na drugim tržištima ne mogu da koriste LTE mobilne mreže.

Ali Apple je u svojim promotivnim materijalima na svim tržištima navodio kako novi iPad podržava mobilne mreže četvrte generacije, što je zbunjivalo korisnike koji su bili uvereni kako će podrška za LTE mobilne mreže raditi i kod njihovih mobilnih operatera. Na takvu praksu prvo su se pobunila regulatorna tela u Australiji, a zatim su usledile slične pritužbe u Velikoj Britaniji, Švedskoj i drugim zemljama.

Stoga je Apple prvo maknuo "4G" iz promotivnih materijala u Australiji, zatim u Velikoj Britaniji, a sada i u celoj Evropi. Umesto "Wi-Fi + 4G" sada se navodi "WiFi + Cellular", odnosno da je podržan WiFi i prenos podataka putem nespecificiranih mobilnih mreža telekomunikacionih operatera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.