Opljačkali kafić nakon što su u njemu surfovali Facebook-om i ostavili otvoren profil


Dvojica mladića iz Kolumbije "proslavili" su se pljačkom jednog internet kafića zbog koje su ih na nekim internet portalima prozvali "glupim Facebook pljačkašima".

Oni su, pre nego su opljačkali internt kafić, prvo seli za računare i surfovali internetom, verovatno čekajući da odu ostali posetioci kako bi mogli "u miru" zapretiti zaposlenom i uzeti novac.

To vreme je jedan od pljačkaša skraćivao na Facebook-u - na koji je bio prijavljen sa svojim pravim ličnim podacima. Kada su bili gotovi sa surfovanjem, zaposleom su zapretili pištoljem, od njega uzeli novac i pobegli na ukradenom motoru.

Nakon što su otišli, administrator u internet kafiću odmah je pozvao policiju - oni su pregledali računare kojima su se pljačkaši služili i iznenadili se kada su otkrili da je jedan od njih ostavio svoj profil na Facebook-u otvoren, a još su se više iznenadili kada su saznali da su na tom profilu pravi podaci ovog "pametnog" pljačkaša.

Nakon toga pronašli su njegovu adresu, odvezli se do njegove kuće i uhapsili ga. Na Gizmodu kažu da bi za ovakve lopove trebao postojati neki zakon koji bi im dodatno povećao kaznu tako da, osim kazne za pljačku, dobiju i godinu zatvora zbog "idiotskog korišćenja Facebook-a".

Na Digital Trends-u podsećaju i na slučaj iz leta 2009. godine kada je jedan mladić provalio u kuću u Martinsburgu u SAD-u iz koje je ukrao dva dijamantna prstena, ali pre toga je na računaru u toj kući proverio novosti na Facebook-u - kada je otišao iz kuće ostavio je uključen računar sa otvorenim profilom na kojem je takođe imao prave podatke tako da policija nije imala težak posao pronaći i uhapsiti lopova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ajoj koji glupanderi hahaha, treba ih na robiju do kraja života


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.