Panasonic u velikim gubicima


Nakon Sony-a, i Panasonic se pridružio nizu japanskih kompanija koje su objavile vrlo loše rezultate poslovanja u fiskalnoj godini koja se završila 31. marta.

Ukupni prihodi kompanije pali su 10% u odnosu na godinu ranije, na 7,8 biliona jena (97,6 milijardi dolara), a gubici su narasli na 772 milijardi jena (9,7 milijardi dolara), dok je godinu ranije kompanija poslovala s dobiti od 74 milijarde jena.

Iako je poput Sony-a za gubitke delom optužio prirodne katastrofe, uključujući potres u Japanu i poplave u Tajlandu, Panasonic je priznao kako je njihovo poslovanje sa televizorima, koje je ranije bilo ključna komponenta njihovog poslovanja, doživelo veliki pad.

Prema informacijama iz kompanije, prodaja njihovih LCD televizora pala je 28% u odnosu na godinu ranije, dok je prodaja plazma televizora pala čak 41%.

Kako bi se povratio u pozitivno poslovanje Panasonic je najavio velike promene u poslovanju kompanije, vodeći se sa tri osnovne vodilje, odnosno usmerenost na profitabilnost, jačanje ponude proizvoda i poduzimanje inicijativa kako bi promenio sebe i napravio promene.

Ukoliko sve prođe kako su planirali, u Panasonic-u se nadaju kako će moći da povećaju prihode na 8,1 bilion jena u fiskalnoj godini koja završava 31. marta 2012, i povratiti kompaniju u pozitivno poslovanje, odnosno ostvariti dobit od oko 50 milijardi jena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.