Piratima zabranjena objava načina zaobilaženja blokade The Pirate Bay-a


Holandski sud zabranio je tamošnjoj Piratskoj partiji da objavljuje načine na koje se može zaobići blokada internet servisa za deljenje linkova Pirate Bay, prenosi BBC. Sud u Haagu odluku je doneo nakon žalbe antipiratske grupe Brein, koja predstavlja holandsku muzičku i filmsku industriju.

Sud je ranije naredio najvećim holandskim davaocima pristupa internetu, kojih je sedam, da blokiraju pristup švedskoj stranici. Ovu poslednju odluku Piratska partija Holandije nazvala je "pljuskom za slobodni internet" i još jednim korakom prema cenzuri.

- Sve više delova interneta biće cenzurisano zbog mogućeg korišćenja za pristup stranicama koje krše zakon, sve dok veći deo interneta ne postane nedostupan - izvestila je stranka na svojim službenim stranicama.

Pirate Bay, servis sa linkovima koji se većinom koriste za skidanje piratske muzike i filmova, našao se na udaru antipiratskih kampanja u više zemalja. Krajem aprila blokadu je naredio Vrhovni sud Velike Britanije, ali tamošnja Piratska partija i dalje nudi načine zaobilaženja blokade.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Ali ja taj "sud" ne priznam!


  2. Анониман kaže,

    cenzura opet na delu


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.