Predlog zakona protiv anonimnih komentara


Oba zastupnička doma američke savezne države New York dobila su na odobrenje predlog novog zakona koji bi zabranio anonimno komentirisanje na Internetu.

Tako bi za sve web-stranice bazirane u državi New York, bilo da se radi o blogovima, forumima, društvenim mrežama i svemu ostalome na čemu se može ostaviti komentar bilo obavezno da se korisnici identifikuju punim imenom i prezimenom.

Prema predlogu zakona kojemu je cilj zaštiti korisnike Interneta od verbalnog iživljavanja anonimnih komentatora, osoba na koju se odnosi komentar ima pravo da zna ko se iza njega nalazi.

Isto tako bi administratori bili dužni da uklone sve postove anonimnih komentatora osim ako se ovi obvežu dodati svoje ime i prezime na post. Takođe svi administratori internetskih stranica bi bili dužni dati e-mail adresu ili broj telefona na koji će primati zahteve za uklanjanje anonimnih postova.

Za sada se ipak čini da nema previše šanse da ovaj zakon prođe jer u osnovi onemogućava anonimno izražavanje mišljenja na Internetu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.