RIM nema u planu četverojezgrene procesore


Iako su još uvek vrlo retki, četverojezgreni procesori u smartphoneovima uglavnom su najavljeni u skoroj budućnosti među većinom proizvođača kao sledeći logični korak u povećanju performansi ovih uređaja.

Jedini koji je za sada otvoreno rekao da ne vidi smisla u tome je Andrew Bocking iz RIM-a koji smatra da ne donose nikakve konkretne dobitke u performansama. Bocking, koji je potpredsednik softverskog odeljenja u RIM-u tako je za TechRadar kazao da osim mogućnosti za isticanje četverojezgrenosti procesora u specifikacijama uređaja, ne vidi kakve su to velike vrednosti koje sa sobom četverojezgrenost nosi sa sada postojećim aplikacijama na smartphoneovima.

- "Zanimljivo je gledati dinamiku između četverojezgrenih i dvojezgrenih procesora i gde je ta velika vrednost u korisničkom doživljaju osim u samim specifikacijama. Ono što je očito je da, izuzev ako imate mnoštvo aplikacija koje se izvode i koje zahtevaju četiri jezgra, radi se samo o nečemu što možete napisati na list sa tehničkim specifikacijama - nalik hvalisanju da imate V8 motor."

Iako RIM ne otpisuje četverojezgrene procesore na duži rok, o ovom trenutku su se fokusirali isključivo na dvojezgrene, a po Bockingu na četiri jezgra "pucaju" oni koji se nemaju čime drugim da se pohvale nego brojem jezgri u svom uređaju.

Tačne specifikacije prvih BlackBerry-ja 10 očekuju se u avgustu, a početak prodaje u oktobru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. marko kaže,

    sve preko 2 jezgra je previše


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.