Sony i Panasonic za jeftinije OLED TV-ove


Japanski giganti, Sony i Panasonic razmišljaju o zajedničkoj saradnji u razvoju OLED televizora kako bi se ova tehnologija što više komercijalizovala i dovela do obaranja cena OLED ekrana velikih dijagonala.

Ovaj potez bi mogao da dovede do jeftnije masovne proizvodnje naprednih super tankih televizora, s nadom da bi se uštede mogle preneti na potrošače. Rasprostranjenost OLED televizora sputavala je visoka cena i male dijagonale, što bi masovna proizvodnja i pristupačnija cena sigurno promenili.

S druge strane, ovo je i način kako bi se moglo biti konkurentno južnokorejskim proizvođačima, Samsung-u i LG-u, koji su već na CES-u najavili komercijalne modele 55-inčnih OLED televizora.

Takođe, Sony-u proizvodnja OLED panela nije strana, jer su bili jedni od prvih koji su 2007. predstavili ovu tehnologiju, ali zbog malog interesovanja, proizvodnja nije zaživela. Pored toga, mnogi analitičari predviđaju značajan rast isporuke ovih televizora u skorijoj budućnosti, pa se savez Sony-Panasonic čini kao pametna igra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.