Toshiba najavljuje udvostručenje dobiti


Toshiba je najavila kako namerava da udvostruči svoju operativnu dobit na godišnjem nivou u naredne tri godine, na 5,6 milijardi dolara.

Japanski elektronski gigant koji je zajedno sa drugim japanskim proizvođačima, poput Sony-a, Panasonic-a i Sharp-a, zabeležio vrlo slabe rezultate poslovanja vezanog uz televizore, ostvario je rast poslovanja na područiju NAND flash memorijskih čipova koji se koriste u Apple-ovim iPhone-u.

Toshiba, koja je trenutno drugi proizvođač NAND memorijskih čipova, iza južnokorejskog Samsung Electronics-a, očekuje u poslovnoj godini 2015/16 prodaju NAND čipova od oko 700 milijardi jena. S druge strane najavljen je prestanak proizvodnje LCD televizora u Japanu zbog sve većeg pada cena i slabe potražnje na domaćem tržištu, te je najavljena potpuna revizija tog poslovanja kako bi se vratilo u pozitivne vode.

U kompaniji najavljuju kako očekuju rast operativnog profita u fiskalnoj godini koja završava u martu 2015. na 450 milijardi jena (5,6 milijardi dolara) sa 206,7 milijardi jena koliko je bila operativna dobit u godini koja je završila u martu 2012.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.