Twitter ima potencijal da postane vredniji od Facebook-a?


Rory Sutherland, potpredsednik oglašivačkog diva Ogilvy & Mather koji je pomogao Microsoft pretvoriti u jedan od vodećih potrošačkih brendova 1980-tih godina - tvrdi kako je Facebook možda najpopularnija društvena mreža, ali kako ga čeka teška borba za zadržavanje tog statusa.

"Vidim da će Facebook biti puno lakše zamenjen nego Twitter koji je postao forum za "izlive" i čije je ograničenje na 140 znakova veoma privlačno, gotovo poput haikua. Ne bih se kladio da Twitter dugoročno neće postati puno vredniji od Facebook-a", rekao je Sutherland u izjavi za Telegraph.

I dok se Facebook priprema za izlazak na berzu, Twitter-ov direktor Dick Costolo nedavno je rekao kako Twitter ne razmišlja o IPO-u. Realno gledajući, vrlo je teško očekivati da će Twitter dostići Facebook-ovu popularnost i prihode.

Naime, Facebook je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihode od 1,06 milijardi dolara, dok se Twitter-u prognoziraju godišnji prihodi od tek 300 do 400 miliona dolara, ali to bi se moglo popraviti sa nedavnim lansiranjem samoposlužne oglašivačke platforme po uzoru na Facebook-ove Ads-e ili Google-ov AdWords program.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.