Acer predstavio prve Windows 8 uređaje


Proizvođači hardvera sa izlaskom Windows-a 8 će sigurno početi da trljaju ruke, pa su neki na Computex sajmu u Taipeiu već predstavili neka svoja rešenja koja se oslanjaju na ovaj operativni sistem. Tako je Acer otkrio svoje nove tablete, ali i zanimljive ultrabookove.

Iconia W510 je 10,1-inčni konvertibilni tablet, tako da kao Asus Transformer uključuje standardni tablet stil i docking tastaturu, tako da se može koristiti i kao uobičajeni laptop. Kao i kod W700, tu je Full HD displej, a sistem koji je najverovatnije Intel Medfield platforma, trebao bi da izdrži do 18 sati rada na bateriju.

W510 nudi tzv. mod za prezentaciju, tako da se docking tastatura okrene za 295 stepeni čime se pretvara u postolje sa malim nagibom ekrana za lakše manipulisanje. Cena ovog uređaja bi se trebala kretati između 600 i 800 dolara.


Iconia W700, 11,6-inčni tablet sa Full HD rezolucijom, ali obzirom da nema punih specifikacija, najverovatnije se ne radi o ARM platformi, nego je reč o Ivy Bridge procesoru ispod haube.

Takođe ovaj tablet dolazi sa postoljem koji može stajati u položenom i uspravnom modu, sa nagibom oko 20 stepeni radi bolje touch navigacije. Tablet dolazi opremljen sa Dolby Home Theater zukom, kao i Thunderbolt i tri USB 3.0 porta, i mini HDMI priključkom. Cena bi mogla da se kreće od 799 do 999 dolara.


Pored tableta, Acer je otkrio i zanimljive ultrabookove, ali ne tako obične. Naime, ultrabookovi će pripadati S7 seriji, imaće dijagonale ekrana od 13,3 i 11,6 inča, a ono što je zanmljivo da će njihovi ekrani biti osetljivi na dodir. U minimalistički dizajn i tanko aluminijumsko kučište, a obzirom da još nije predstavljena specifikacija uređaja, predpostavlja se da će biti bazirani na trećoj generaciji Intel Ivy Bridge procesora sa i5 i 7 konfiguracijama. Za sada još uvek nema informacija o cenama.


Uz sve to, Acer je predstavio još i Aspire 7600U (27″) i Aspire 5600U (23″) All-in-one Windows 8 uređaje koji mogu poslužiti kao računari TV i Blue Ray playeri, a imaju mogućnost rotiranja i prekapanja ekrana. Više informacija o ovim uređajima takođe će biti dostupno uskoro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.