Apple i Samsung vladari smartphone tržišta


Kompanija ABI Research je sprovela istraživanje svetskog tržišta mobilnih telefona. Potvrđeno je ono što znamo - Samsung i Apple dominiraju, a evo i konkretnih brojeva.

Dve kompanije tokom prvog kvartala ove godine isporučile su 55% od ukupnog broja isporučenih smartphonea u svetu. Dodatno, kompanije su ugrabile lavovskih 90% profita koji je na mobilnom tržištu generisan tokom prvog tromesečija.

Samsung je isporučio 43 miliona smartphonea, Apple 35 miliona, Nokia 12 miliona, a RIM 11,1 miliona smartphonea. Sony je imao 7 miliona, Huawei 6,8 miliona a ZTE 4,9 mmiliona isporučenih uređaja.

Nokia je isporučila za čak 40% manje smartphonea nego u prethodnom razdoblju, a RIM za 20% manje. Kako napominju analitičari ABI Researcha, Nokia će u ovoj godini morati da uveća isporuke Windows Phone uređaja za 5000% kako bi nadomestili pad isporuka smartphonea sa Symbian-om.

Ukupne isporuke smartphonea u prvom kvartalu ove godine bile su za 41% bolje nego u istom razdoblju prošle godine, a isporučeno je 144,6 miliona smartphonea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.