Apple predstavio iOS 6


Juče je na WWDC-u Apple predstavio najnoviju verziju svog mobilnog operativnog sistema - iOS 6, koji prema rečima Apple-ovaca donosi više od 200 noviteta. Evo nekih od najvažnijih:

- Integracija sa Facebook-om sada će vam omogućiti direktno prebacivanje slika iz galerije na Facebook, sinhronizovaće vaše kontakte, a Facebook je integrisan i sa App Store-om pa ćete sad moći da lajkujete aplikacije i pogledate one koje su lajkovali vaši prijatelji.

- "Do not disturb" funkcija će utišati sva push obaveštenja i mnemogućiti otključavanje ekrana, a isto važi i za pozive. Tako će sve poruke, obaveštenja i propušteni pozivi biti zabeleženim ali vas neće uznemiravati.

- FaceTime video pozivi dobili su korisno unapređenje, sada ćete moći da ga koristite i preko 3G mreže, ne samo preko WiFi-ja kako je do sada bio slučaj.

- Safari browser je takođe osvežen novim funkcijama, a jedna od bitnijih je integracija sa iCloud-om. Tim putem Safari će imati mogućnost da sinhronizuje tabove sa vašeg desktop računara.

- "Reading list", doneće vam offline čitanje sadržaja na Safariju. Sve što je potrebno je da kada naiđete na nešto zanimljivo, to dodate na listu i možete ga čitati i kada niste spojeni na internet.

- "VIP mailbox" donosi novi način filtriranja važnih e-mail-ova. Tako će svi mailovi koji stignu u VIP inbox na zaključanom ekranu biti posebno uokvireni.

- Mape, o kojima se toliko puno pisalo, sada će zameniti Google-ove. Apple-ove mape donose 3D prikaz turn-by-turn navigaciju i prikaz saobraćaja u realnom vremenu. Mape su temeljene na vektorskoj grafici, kao i Google-ove, a prema prvim napisima funkcionišu glatko.

Dodajmo još i unapređenu Siri koja je naučila neke nove stvari npr. o sportu, restoranima, a naučila je i još nekoliko novih jezika.

iOS 6 stiže na jesen, a moći će da se instalira na iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, drugu i treću generaciju iPad-a i na iPod touch 4. generacije.

Spomeenimo i da je u App Store-u trenutno prisutno 650.000 aplikacija, od kojih je 225.000 prilagođeno za iPad. App Store ima 400 miliona korisnika, koji su preuzeli više od 30 milijardi aplikacija, a ukupno je developerima isplaćeno čak 5 milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.