Apple želi da zabrani prodaju Galaxy-ja S3


Kada je Samsung početkom maja predstavio Galaxy S3 pametni telefon, mnogi su ga odmah proglasili najboljim smartphoneom na svetu i najvećim konkurentom Apple-ovom iPhoneu, a koliko je novi Galaxy popularan najbolje govori podatak da je devet miliona ljudi naručilo ovaj telefon već i pre početka njegove prodaje.

Galaxy S3 pojavio se na tržištu 28 zemalja, a uskoro bi trebao da početi da se prodavaje i u SAD-u, ali čini se da bi njegov dolazak mogao da bude odložen, a razlog je taj zli Apple. Prema pisanju na stranici Fosspatents.com, ekipa iz Apple-a kupila je jedan Galaxy S3 čim se pojavio na tržištu u Velikoj Britaniji pa su ga od tada proučavali ne bi li pronašli nekakav razlog za podizanje tužbe i zabranu prodaje i zaključili su da ovaj telefon krši nekoliko Apple-ovih patenta i da bi trebalo zabraniti njegovu prodaju u SAD-u.

Umesto podizanja nove tužbe, Apple-ovi advokati žele proširiti već postojeću tužbu koju su podigli protiv ove kompanije zbog navodnog kršenja Apple-ovih patenata u modelu Galaxy Nexus.

Na Digital Trends-u kažu da je Apple u svom predlogu da tužbu zbog kršenja patenata u modelu Galaxy Nexus prošire i na Galaxy S3 posebno naglasio veliku potražnju za ovim pametnim telefonom na kojem će Samsung zaraditi puno novca, a tu će zaradu ostvariti i na račun (navodnog) kršenja njihovih patenata.

U Samsung-u smatraju da je sada prekasno da se postojeća tužba proširi i da bi, ako Apple ima problem sa novim Galaxy-jem, trebali podići novu i odvojenu tužbu. Takođe, dodaju da optužbe o kršenju patenata nemaju nikakve osnove jer je Galaxy S3 "poseban i inovativan" telefon i da nema govora o kršenju Apple-ovih patenata.

Zanimljivo je da su na nekim internet stranicama nakon predstavljanja ovog telefona novinari napisali kako su, zbog straha od Apple-ovih potencijalnih tužbi, ovaj Samsung-ov telefon više "razvijali advokati, nego dizajneri", ali očigledno ni to nije pomoglo jer Apple želi da zabrani prodaju i ovog telefona.

Inače, jedan je američki sudija nedavno naredio Apple-u i Samsug-u da postignu zajednički dogovor oko sve većeg broja tužbi oko kršenja patenata, ali kao što je vidljivo, ova inicijativa nije ništa promenila u odnosu ovih kompanija.

Američki sud uskoro bi trebao da donese odluku hoće li se postojećoj tužbi protiv Galaxy Nexus-a dodati i tužba protiv modela Galaxy S3, a u Samsungu su optimistični oko toga te kažu da se njihovi korisnici ne trebaju brinuti jer će se novi Galaxy na tržištu pojaviti u planirano vreme i neće biti odlaganja početka njegove prodaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.