Da li znate koliko struje troši iPad?


Američki EPRI (Electric Power Research Institute) sproveo je studiju o potrošnji energije kućnih uređaja, a poseban naglasak bio je na iPad-u. Prema njihovim računicama, uz pretpostavku da se uređaj puni svaki drugi dan, ukupna cena potrošene energije za novi iPad je vrlo malena - svega 1,36 dolara godišnje.

Cilj istraživanja bila je ukupna potrošnja električne energije u SAD-u, ali proširena je testom koji otkriva uticaj tablet uređaja. Pregledavanje Interneta na tabletu umesto na računaru smanjiće troškove, a isto važi i za igranje na tabletu umesto na konzoli ili računaru, ukazali su nam na očito iz američkog instituta za električnu energiju.

Stoni računar računu za struju godišnje pridonosi sa 28 dolara, digitalni foto-okvir sa 10,34 dolara, na prenosnik se potroši 8,31 dolar, televizor sa plazma ekranom od 42 inča potroši 41,13 dolara, a LCD iste dijagonale 23,44 dolara.

Ako se pitate koji uređaj troši najviše struje, to je ubedljivo sušilica veša koja prosečnom Amerikancu potroši 106 dolara struje godišnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.