Digitalna prodaja muzike po prvi put nadmašila prodaju CD-a


U Britaniji je digitalno preuzimanje i emitovanje na internetu donelo 55 posto ukupnog prihoda muzilke industrije, objavljuje BPI (British Recorded Music Industry). Takođe, rast digitalnog tržišta pospešio je pad u prodaji muzike na svim fizičkim medijima, a 155,8 miliona funti je za 2,7 posto veća zarada nego u prvom kvartalu 2011.

Promena je nazvana "značajnim korakom" nakon godina predviđanja kakav će uticaj imati internet na muzičku industriju, posebno kad se u obzir uzmu pojmovi kao što su "razbijanje" albuma na pojedinačne pesme koje se mogu zasebno kupiti ili neautorizovana i ilegalna razmena podataka (pesama).

Ne treba zanemariti i podatak da se zarada servisa kao što su Spotify ili We7 udvostručila od prošle godine na 9 miliona funti, a sve se može zahvaliti rastu broja vlasnika smartphoneova i muzičkih aplikacija za mobilne telefone koji mame korisnike da plaćaju pretplatu za spomenute servise i usluge.

Slična stvar događa se i u SAD-u, a samo ćemo spomenuti da su se u Velikoj Britaniji najbolje prodavali albumi pevačice Adele, bili oni u digitalnom ili fizičkom formatu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.