Evo šta misli Steve Wozniak o Siri


Prilikom intervjua za Times Union Steve Wozniak, suosnivač Apple-a, osvrnuo se na Siri - digitalnog virtuelnog asistenta na Apple-ovom iPhone-u nove generacije. U svom stilu se izrazio: "Ljudi kažu Siri, ja kažem "poo-poo" (ili govance). Naime, Wozniak je koristio Siri pre nego što ju je Apple kupio kako bi je testirao i tvrdi da je ona tada bila puno "pametnija". Navodi primere u kojima je Siri bez problema odgovarala tačno na pitanja poput: "Navedi primarne brojeve veće od 87", ili "Nabroji najveća jezera u Kaliforniji".

Ti odgovori su se dolazili preko on-line servisa Wolfram Alpha, koji temelji svoje odgovore na strukturiranim podacima. Otkada je Apple kupio Siri, aplikacija se ne spaja direktno na Wolfram Alpha, premda joj možete pristupiti direktno ako izgovorite "Wolfram Alpha".

Danas Siri kada je upitate za primarne brojeve misli da ste je pitali gde možete omastiti brk sa "prime rib", odnosno finim rebarcima, a za jezera u Kaliforniji vam nudi posede koji su na prodaju u blizini jezera.

Drugim rečima, Siri je zagušena reklamama, čime je rapidno izgubila na preciznosti i pouzdanosti. Wozniak je time duboko razočaran, ali još uvek veruje da je koncept digitalnog asistenta poput Siri budućnost i da će ovakve aplikacije sve bolje prepoznavati govor i imati sve širu upotrebu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.