Facebook ''nestaje'' u roku od osam godina?


Analitičar Eric Jackson iz investicione firme Ironfire Capital veruje da će Facebook nestati do 2020. godine - a kada kaže "nestati", on zapravo misli na to da će se kompanija istopiti baš kao što se istopio i Yahoo. A, kada kaže da će se "istopiti", on zapravo misli na to da će drastično opasti njena vrednost deonica i uticaj, a ne broj aktivnih korisnika.

Kao razlog za opadanje vrijednosti Facebook-a Jackson navodi da će se ova društvena mreža bezuspešno boriti da zaradi na mobilnom tržištu. Štaviše, Facebook je pre problematičnog izlaska na berzu prošlog meseca objavio da očekuje manju zaradu i slabije finansijske rezultate upravo zbog poteškoća da zaradi putem svojih servisa na mobilnim uređajima.

Pored toga, najnovija studija koju su sproveli novinska agencija Reuters i analitička kompanija Ipsos o ponašanju Amerikanaca na Facebook-u otkrila je da je samo jedna petina njegovih američkih korisnika - sklonih online kupovini - kupila nešto kao rezultat reklama ili komentara na Facebook-u. Štaviše, prošlog meseca je General Motors povukao svoje reklame vredne deset miliona dolara sa ovog društvenog servisa, pod obrazloženjem da one nemaju efekta (mada je čudno zašto je iko u toj kompaniji uopšte mislio da nove Chevrolete treba reklamirati korisnicima Facebook-a).

Ipak, sa 900 miliona aktivnih korisnika, teško je zamisliti da Facebook neće pronaći način da ih uspešno "monetizuje", negativnim prognozama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.