Facebook vam je bez vašeg pristanka promenio e-mail


Ako ste korisnik Facebook-a, tokom ovog vikenda dobili ste novu e-mail adresu formata korisničkoime@facebook.com, bilo da ste to želeli ili ne.

Facebook je tokom proteklog vikenda uveo veliku promenu time što je automatski nove adrese koje završavaju sa facebook.com postavio na profile korisnika i to bez njihovog znanja ili dopuštenja.

Na taj način ispada da Facebook sve svoje korisnike prisiljava da počnu koristite njegov e-mail sistem (i da se odreknu svojih starih e-mail adresa na Gmail-u, Yahoo-u, Hotmail-u...).

Već dve godine govori se da će Facebook ponuditi svojim korisnicima e-mail uslugu koja je njegov sopstveni proizvod. Facebook-ov sistem razmenjivanja poruka godinama je najveća smetnja korisnicima.

Kako je svojevremeno primetio Michael Arrington za TechCrunch, koji se zbog toga prvi put javno požalio još 2008., u Facebook-ovom mailu najveći problem je jednostavno brisanje starih e-mailova.

Mnogim korisnicima to oduzima previše vremena, tako da ima hiljade nepročitanih i pročitanih, ali neizbrisanih mailova u inboxu.

Takođe, Facebook-ov sistem poruka dosada je samo indirektno bio povezan sa e-mailom, dok je e-mail i dalje ostao standardni način na koji ljudi razmenjuju poruke kada nisu na Facebook-u.

Facebook to sada počinje mijenjati, a već se mogu čuti i glasine da Facebook ovoga puta zaista razvija pravog "ubicu Gmail-a". Naime, uvođenje pravog webmail proizvoda uz sve opcije koje Facebook danas sadrži, nešto je na što bi se i divovski Google mogao naježiti.

Ako i dalje želite da se na vašem profilu pojavljuje vaša stara, uobičajena adresa, sve možete lako vratiti preko ovih nekoliko koraka:

1. Na vašem Timelineu potražite "About", a zatim kliknite na "Edit" odmah pored vaših informacija o kontaktu ("Contact Info").

2. Odmah pored vašeg uobičajenog maila videćete krug s crtom unutar njega što znači da je ovaj e-mail skriven na vašem profilu. Promenite ga da bude puni krug ("shown on timeline") kako bi ova e-mail adresa bila vidljiva na vašem profilu.

3. Ako i dalje želite da vaša nova Facebook adresa bude javno vidljiva na vašem profilu, i nju možete promeniti iz opcije "hidden on timeline" u opciju "shown on timeline")

4. Kliknite na "Save" i vratite se na Timeline.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.