Facebook zbog ''sponzorisanih priča'' plaća 10 miliona dolara


Facebook je pristao da isplatiti 10 miliona dolara u humanitarne svrhe kako bi se rešio tužbe za kršenje prava korisnika na kontrolu sopstvenoh imena na mreži.

Facebook je tužilo petero korisnika koji su tvrdili da se krši kalifornijski zakon javnom objavom lajkovanja nekih oglašivača na "sponzorisanim pričama", bez da je Facebook platio to korisnicima ili im dao mogućnost da se isključe iz toga.

Sponzorisane priče na Facebook-u su oglasi koje vidite na svojim stranicama, a najčešće se sastoje od toga da vidite da je neki vaš prijatelj lajkovao nekog oglašivača.

Nagodbu su postigli prošlog meseca, ali objavljena je tek za vikend, piše Reuters koji dodaje da iz Facebook-a nisu ništa hteli da komentarišu.

U tužbi stoje i komentari Sheryl Sandberg iz Facebook-a koja kaže kako je vrednost sponzorisanih priča kao oglasa dva do tri puta veća od običnog oglasa bez lajkovanja nekog našeg prijatelja. Sud je u obrazloženju naveo da korišćenjem imena korisnika i njegove slike, korisnici mogu pretrpeti štetu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.