Google Maps na Android-u dobija offline mod


Iako je mogućnost pregleda Google Maps mapa u offline modu, dakle bez Internet konekcije, na Android telefonima i tabletima postojala već neko vreme u okviru Labs funkcija softvera, Google je na jučerašnjem skupu posvećenom Maps-u najavio da će postati zvanično podržana u nekoj od sledećih verzija softvera.

Na uređajima sa digitalnim kompasom, on će biti dovoljan za orijentaciju. Za sada je moguće snimanje određenih delova mapa za offline pregled, što će biti zadržano, tako da će malo pripreme unapred za posete nekim mestima biti potrebno.

Interesantno je da je Google svoj Maps skup tempirao tačno pred najavljeno predstavljanje šeste verzije Apple iOS-a, a nakon što su okolo počele leteti glasine da Apple planira u njoj potpuno isključiti korišćenje Google Maps-a i uvesti sopstveni maping servis, a što su već uradili developeri nekih aplikacija poput Foursquare-a i Wikipedie. Očito, Google-u je jako stalo da ostane na iOS-u.

Apple je navodno započeo traženje sopstvenog rešenja jer je Google neke funkcije Maps-a držao ekskluzivno dostupnim na Android uređajima, zbog čega su gotovo pola skupa proveli pojašnjavajući kako su odlučni da novi Maps bude jednako dostupan na iOS i Android uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.