Google predstavio Nexus 7 tablet


Google je večeras, pored novog Android-a, predstavio i 7 inčni tablet koji je napravljen u saradnji sa kompanijom Asus pod nazivom Nexus 7, a koji će pokretati, naravno, novi Android Jelly Bean.

Specifikacije Nexus 7 tableta su sledeće: ekran rezolucije 1280 x 800 HD IPS, nVIDIA quad-core Tegra 3 procesor, a dolazi u verziji sa 8 odnosno 16GB memorije, i 1GB RAM-a. Težina uređaja je oko 340 grama.

Takođe, Nexus 7 ima Micro USB, Bluetooth, WiFI, i NFC za sve Android Beam potrebe. Baterija od 4325mAh biće dovoljna za gledanje 9 sati videa u HD-u, i oko 300 sati na standby, dok će vam prednja kamera od 1.2 MP služiti za vaše video razgovore. Tu je i akcelerometar, magnetometer i žiroskop. Treba napomenuti i da je ovo prvi uređaj koji po defaultu dolazi sa Chrome browserom.

Cena uređaja u verziji sa 8GB memorije koštaće 199 dolara, dok sa 16GB cena je 249 dolara. U cenu je uključen i bonus u vidu kredita na Google Play prodavnici, u vrednosti od 25USD. U prodaji če se naći sredinom jula, a biće moguće naručiti i preko Google Play-a, a naravno u našem redionu ipak ćemo morati da malo pričekamo ako ga želimo.





Službeno predstavljen Android 4.1 Jelly Bean


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    E ovo mi se dopada, samo šteta što će mu cena kod nas verovatno biti 2 puta veća


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.