''iPhone 5 posramiće Galaxy S3''


Iako na tržištu pametnih telefona danas imamo brojne napredne modele i do kraja godine očekujemo veliki broj novih Android-a i Windows Phone telefona koji će povećati konkurenciju na tržištu, mnogi analitičari već su početkom ove godine zaključili kako će titula najboljeg smartphonea u 2012. godini pripasti ili novom Samsung-ovom Galaxy-ju ili iPhone-u 5, iako tada nisu postojale nikakve službene informacije o ovim mobilnim uređajima.

Samsung je naslednika najboljeg pametnog telefona iz 2011. godine predstavio početkom maja i Galaxy S3 je (koji se može nabaviti i u Srbiji) verovatno hardverski najjači model na tržištu koji se može pohvaliti velikim 4,8 inčnim ekranom, četverojezgrenim procesorom i odličnom kamerom.

O novom modelu Apple-ovog pametnog telefona službeno nema nikakvih informacija, ali s obzirom na veliki broj glasina oko ovog modela, možemo zaključiti da će iPhone 5 doneti najveće promene još od predstavljanja prvog modela. Poslednje objavljene glasine kažu da će novi iPhone biti tanji (samo 7,6mm) i da će imati ekran iste širine kao i aktualni model 4S (58,6mm), ali će zbog veće dijagonale ekrana biti viši - 124 mm u odnosu na 115mm.

S obzirom da je mnogima najveća mana iPhone-a upravo ekran premalih dimenzija u odnosu na konkurenciju, za pretpostaviti je da bi Apple-ov telefon s ekranom dijagonale četiri inča mogao da obori sve prodajne rekorde i postane najprodavaniji pametni telefon na tržištu (kao što je to slučaj sa modelom 4S).

Tek kada saznamo sve službene opcije novog iPhone-a -što bi trebalo da bude negde početkom oktobra, moći ćemo ga uporediti sa poslednjim modelom iz Samsung-ove Galaxy S serije, a do tada ćemo i dalje samo čitati različite glasine i nagađanja.

Ali, za neke ljude već sada nema dileme koji je telefon bolji i koji će odneti titulu najboljeg pametnog telefona u 2012. godini - naime, na stranici BGR.com preneli su vest iz China Times-a u kojem su citirali izvršnog direktora Foxconn-a (koji je inače najveći proizvođač komponenti za Apple-ove uređaje), Terryja Goua koji je rekao kako će "iPhone 5 posramiti Galaxy S3" te je svima savetovao da sačekaju sa kupovinom novog telefona dok se na tržištu ne pojavi novi model iPhone-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.