Kraće reklame su efikasnije


Novo istraživanje pokazalo je da nema nikakve štete za oglašivače ako skrate trajanje svojih reklama.

Istraživanje je pokazalo da reklama u trajanju od 30 sekundi može biti skraćena za pola bez da imalo izgubi na svojoj moći uveravanja. Štaviše, u određenim slučajevima tako skraćena je čak i efikasnija od originalne, duže verzije.

Istraživačka kompanija NeuroFocus, u vlasništvu Nielsen-a, koristi metodu zvanu "neuro-kompresija" kako bi izdvojila najefikasnije delove reklame, i to tako da istraživači mere moždanu aktivnost gledaoca.

Ova kompanija sarađivala je sa televizijskom mrežom CBS kako bi ispitali šta zaista povezuje gledaoce sa oglasima. NeuroFocus tvrdi da je 99 posto celokupnog razmišljanja i procesa koji se bave donošenjem odluka - podsvesno.

Istraživači su izmerili tri vrste aktivnosti mozga povezane sa onim što oni nazivaju "kupujući mozak", odnosno mozak koji je raspoložen za kupovinu. Izmerili su pažnju, emocije i uspomene. Otkrivanjem scena u reklamama koje aktiviraju najveće promene u aktivnosti mozga, ovi stručnjaci tvrde da mogu preurediti bilo koju reklamu na način da je skrate za pola.

Prema rečima dr. A.K. Pradeepa, voditelja NeuroFocus-a, ako skraćivanjem dođete do "srži" reklame, ona će biti "znatno efikasnija".

NeuroFocus naziva nove reklame "neurološki uticajnima", što znači da je reč o reklamama koje ćete pogledati i nećete odmah promeniti program.

Ipak, nemojte se previše obradovati - teško da će biti manje reklama koje će stalno prekidati program. Štaviše, najverovatnije će ih biti još više, ali u istoj jedinici vremena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.