Microsoft predstavio Surface tablete


Na jučerašnjoj konferenciji za medije, Microsoft je predstavio tablet pod nazivom Surface. Radi se o rešenju sa 10,6-inčnim ClearType HD ekranom, baziranom na Windows 8 platformi.

U ponudi će se naći dva modela, Windows RT tablet pokretan Nvidia Tegra 3 procesorom, i Windows 8 Pro tablet pokretan Intel Core i5 procesorom, baziranim na Ivy Bridge arhitekturi.

Microsoft Surface tablet u Windows RT verziji može se pohvaliti debljinom od 9,3mm i masom od 676 grama, dok je debljina Windows 8 Pro modela 13,5mm, a masa 903 grama. Dodatak u vidu zaštite za ekran debljine od samo 3mm, nazvan Surface Type, ustvari je potpuno funkcionalna tastatura sa touchpadom.

Surface tablet je opremljen i HDMI konektorom, a nudi i kamere na prednjoj i zadnjoj strani. Windows RT model dolazi u verzijama sa 32 GB i 64 GB memorije, dok je Windows 8 Pro model opremljen sa 64 GB ili 128 GB memorije.

Spomenućemo još da Windwos RT verzija dolazi sa microSD ulazom i USB 2.0 portom, dok Windows 8 Pro nudi microSDXC ulaz, USB 3.0 podršku, i Mini DisplayPort.

Microsoft nije objavio cene Surface tableta, ali rečeno je kako će Windows RT model biti konkurentan sličnim rešenjima drugih proizvođača na ARM platformi, dok će Surface Pro modeli biti dostupni po sličnim cenama kao i ultrabook prenosnici.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    izgleda lepo ali nekako se plašim cene


  2. Unknown kaže,

    Pa ispod 500 - 600 eura nece biti bar ne u pocetku mozda kasnije :( na zalost!

    ali da je lep, lep je...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.