Microsoft priprema sopstveni telefon?


Microsoft je imao izuzetno aktivan nedelju u kojem su predstavili nove proizvode sa kojima će napasti mobilno tržište. Na iznenađenje mnogih, ova je kompanija početkom nedelje predstavila svoj prvi tablet, model Surface koji radi na nadolazećoj verziji njihovog operativnog sistema Windows 8.

Predstavljene su dve verzije ovog tableta i reakcije su većinom pozitivne (pogotovo oko dodatne tastature sa tipkama osetljivim na dodir), ali jedino pravo merilo uspeha Surfacea biće tržite, odnosno potražnja korisnika za Microsoft-ovim tabletom.

Nakon toga ova je kompanija predstavila i novu verziju svog mobilnog operativnog sistema Windows Phone 8 koja donosi brojna poboljšanja i napredne opcije u odnosu na dosadašnju verziju, a prve telefone koji rade na WP8 na tržištu možemo očekivati nakon leta a trebali bi da ih predstave Nokia, Samsung, HTC i Huawei.

Nakon tableta i mobilnog operativnog sistema, sledeći Microsoft-ov korak mogao bi da bude - sopstveni pametni telefon! Tako barem smatra Rick Sherlund, analitičar iz Nomure koji, pozivajući se na "izvore iz industrije", kaže da Microsoft trenutno sarađuje sa proizvođačima komponenata u razvoju sopstvenog telefona koji bi radio na Windows Phone 8 operativnom sistemu.

Sherlund kaže da se uopšte ne treba iznenaditi ako Microsoft sledeće godine predstavi sopstveni telefon jer, s obzirom da su sada predstavili sopstveni tablet, jasno je da imaju planove i na tržištu hardvera, a ne samo softvera.

Na Business Insideru kažu da postoje dva razloga zbog kojih bi Microsoft mogao da predstavi svoj smartphone - jedan je što trenutno ne zarađuju puno prodajom mobilnog softvera i licenci za Windows Phone, tako da bi prodajom samih telefona mogli zaraditi puno više novca (poput Apple-a), a drugi je činjenica da danas jako ovise o Nokiji koja se trenutno nalazi u jako lošoj situaciji i, ako ova kompanija upadne u još veće probleme, Microsoft ne bi imao "plan b".

Pitanje je koliko istine ima u ovim glasinama jer bi predstavljanjem svog pametnog telefona Microsoft postao konkurent svojim partnerima, ali s obzirom da su već predstavili sopstveni tablet, moguće je da planiraju i sopstveni telefon - možda po uzoru na Google koji jednom godišnje predstavlja svoj Nexus smartphone na kojem demonstriraju sve opcije novih verzija operativnog sistema Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.