Nema kraja problemima Facebook-a


Pre nego što je Facebook izašao na berzu, svakojaki analitičari predviđali su veliki uspeh i nagađali koliko će milijardi njen osnivač Mark Zuckerberg, ali i kompanija ugrabiti.

Ipak, kada je Facebook izašao na berzu, sve im je krenulo nizbrdo. Vrednost deonica je u samo nekoliko dana značajno pala, i danas, malo manje mesec dana oni koji su kupovali deonice Facebook-a izgubili su milione. Problemima sa deonicama nema kraja, jer one stalno padaju, a tužbe protiv kompanije, Zuckerberga i banaka koje su učestvovale u IPO-u se samo gomilaju.

Nakon katastrofalnog učinka na berzi, da stvar bude još gora po Facebook, juče je Wall Street Journal, pozivajući se na rezultate istraživačke kompanije ComScore, objavio kako se beleži smanjenje broja korisnika i to pogotovo na tržištu SAD-a koje je za Facebook marketinški jako bitno. Treba dodati i da se na Facebook-u provodi sve manje vremena.

Da se vratimo na početak priče sa deonicama, startovale su sa cenom od 38 dolara, juče na zatvaranju berze vredele su 27 dolara, a otprilike toliko vrede i u ovom trenutku.

Ostaje za videti kako će Zuckerberg i kompanija pokuušati da reše dva glavna problema - vrednost svojih deonica i sve manji interes koji korisnici pokazuju za Facebook-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Za par godina doćiće nešto novi i facebook će otići u zaborav poput myspacea


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.