Ova sijalica radi na - ljudsku krv


Sijalici razbijete vrh i na nastalim parčićima posecite prst. Zatim u unutrašnjost sijalice ukapate nekoliko kapljica krvi koje reaguju sa hemikalijama pri čemu proizvode neonski plavu svetlost.

Kreator ovog bizarnog izuma izjavio je da je to njegov pokušaj da ljude navede na razmišljanje o vrednosti energije i njezinim izvorima i da upozori da svako rasipanje ima visoku cenu.

Takođe je istaknuo da prosečni Amerikanac troši 3.383 kwh električne energije godišnje, što je ekvivalent potrošnje za rasvetu četiri sobe u trajanju od 12 meseci. Thompson smatra da treba stati na kraj rasipanju energije, potrošačkom načinu života i bacanju stvari nakon jednokratne upotrebe.

Na svojoj internet stranici Thompson ističe da na ovaj način želi da ljude podstakne da se upitaju šta bi se dogodilo da nam izvori energije presuše pa da sami odluče da treba trošiti promišljeno i štedljivo. Svojim izumom hteo je poslati poruku da, kao što gubitak ljudske krvi ugrožava ljudski život, rasipanje i prevelika potrošnja energije ugrožava prirodu.

Uz efektnu plavu svetlost njegova sijalica šalje poruku da moramo postati svesni problema i menjati svoje razmišljanje i delovanje. Thompson dodaje da danas, kad jednostavnim klikom uključujemo veliki broj elektroničkih uređaja bez kojih više ne možemo zamisliti život, treba razmišljati o ograničenim izvorima energije i visokoj ceni za okolinu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.