Policajac se ''sprijateljio'' sa članovima bande na Facebook-u


Do sada smo mogli da čitamo o svakakvim "pametnjakovićima" na Facebooku - od mladića koji je krao gorivo iz policijskog automobila i tu sliku stavio na Facebook pa do Kolumbijca koji je opljačkao internet kafić nakon što je u njemu pregledavao svoj Facebook profil i zaboravio se odjaviti.

Novi slučaj takvog glupog korišćenja društvenih mreža koji spada u kategoriju "verovali ili ne" zabilježen je ovog meseca u New Yorku i rezultovao je sa čak 14 hapšenja članova jedne bande iz Brooklyna.

Brower Boys Gang banda (mladići od 15 do 19 godina) oko godinu dana "harala" je Brooklynom - većinom su pljačkali po kućama, ali s vremenom su postali sve opasniji pa su osumnjičeni za oružane napade i seksualno iskorišćavanje jedne 22-godišnje devojke.

Policija dugo vremena nije mogla da pronađe i uhapsi članove bande, a slučaj su na kraju rešili zahvaljujući Facebook-u i domišljatom policajcu koji se s nekim članovima bande sprijateljio na ovoj društvenoj mreži.

Michael Rodrigues na Facebook se prijavio sa lažnim imenom pa je članovima bande poslao zahteve za prijateljstvom na Facebook-u koje su neki i prihvatili pa je, zajedno sa kolegama, mogao pratiti sve o čemu članovi bande pričaju. Rodrigues je za NY Post rekao da su članovi bande na Facebook-u najavljivali nove akcije, a čak su se i svađali oko toga ko će od njih dobiti ukradeni novac i laptop.

U NY Postu kažu da neki članovi bande nisu mogli odoleti brzoj slavi koju donose društveni mediji pa je tako 18-godišnjak poznat kao "Pretty Boy Sleepy" objavljivao fotografije sa oružjem. S obzirom da su pratili njihovu komunikaciju na Facebook-u, policajci su uvek bili korak ispred njih pa su, kada su skupili dokaze, uhapsili 14 članova Brower Boys Ganga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.