Punjenje jednog mobilnog telefona pomoću drugog


Prilikom prve demonstracije ovog izuma, dva iPhone-a sa ugrađenim čipovima za dvosmerno punjenje bili su prislonjeni jedan na drugoga. Jedan iPhone korišćen je da napuni bateriju drugog, nakon čega su podešavanja na čipovima zamenjene pa se ponovno napunio prvi iPhone.

Kompanija Winstream, tajvanski proizvođač tehnologije napajanja, kaže kako će ovi čipovi za punjenje biti dostupni na tržištu do septembra ove godine. "Čip je veličine kontaktnih sočiva, tako da ih proizvođači tableta i mobitela mogu lako ugraditi u svoje uređaje", rekao je direktor prodaje Kevin Chi.

Naglasio je kako su veće baterije snažnije prilikom ovakvog bežičnog punjenja, tako da bi efikasnije bilo laptopom ili tabletom puniti mobilni telefon, a ne obrnuto, iako je i to moguće

Cena ovog čipa biće oko 4 dolara. Chi je rekao kako već traju pregovori sa mnogim velikim proizvođačima koji su zainteresovani za čip. Takođe, Chi je istaknuo kako bežično punjenje osigurava jednaku brzinu i efikasnost kao da uređaj punite pomoću uobičajenog punjača.

Kompanija Winstream, koja je započela razvoj bežičnog punjenja pre pet godina, smatra kako je ovaj proizvod prvi koji nudi dvosmerno punjenje. Izum je predstavljen na najvećoj izložbi tehnologije u Aziji, pod nazivom Computex, koja se održala na Tajvanu početkom juna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.