PureView za Windows Phone 8


Nokijin nedavno predstavljen smartphone sa Symbian-om, model 808 PureView, u fotografskom smislu ostavlja bez daha. Bez problema je "pobrao" izvrsne ocene, a kamera je okarakterizovana najboljom ikada na mobilnom telefonu. Rezolucija senzora iznosi čak 41 megapiksel, a fotografije se mogu snimati u nešto nižim rezolucijama.

S druge strane, uređaj je temeljen na Symbian-u koji brzo pada u zaborav, a PureView vapi za nečim modernijim. Nokijin CEO Stephen Elop najavio je kako tehnologija stiže i na Windows Phone uređaje iz linije Lumia. Iako za sada nisu najavili nove uređaje sa PureView-om, Elop kaže kako ćemo tehnologiju videti u nadolazećim uređajima, najverovatnije onima koji će biti zasnovani na Windows Phone-u 8.

Prema informacijama od ranije, Nokijin Windows Phone 8 uređaj sa tehnologijom PureView će biti zasnovan dvojezgrenom procesoru sa grafikom Adreno 320, imaće 4,3-inčni zakrivljeni ekran HD rezolucije, senzor sa rezolucijom od 41 megapiksela sa mogućnošću snimanja videa u rezoluciji 1080p.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.