Rusi kreću u osvajanje internet tržišta


Dobro upamtite nazive "Yandex" i "Mail.ru" jer se spremaju da uzdrmaju internet tržište. Reč je o ruskim Internet kompanijama koje su na okrugom stolu u sklopu Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu raspravljali o perspektivama na svetskom tržištu, javlja Rbth.ru.

Arkadij Voloj, izvršni direktor pretraživača "Yandex" je istaknuo kako u velikom broju zemalja postoji samo jedan davalac pretraživačkih usluga i da više od 90 posto tržišnog udela pripada samo jednoj kompaniji.

Osim Yandex-a, svoje je ambicije pokazala i Internet grupacija "Mail.ru" koja planira da započne osvajanje globalnog tržišta lansiranjem proizvoda na drugim jezicima. U toj kompaniji procenjuju da će se sve više ruskih kompanija pokušati da proširi na strana tržišta.

Zanimljivo, ova vest stiže baš kada je Rusija odlučila u kojem će smeru razvijati internet. Naime, Rusija želi da blokira pristup internetu onde gde se koristi za miješanje u unutarašnje poslove i gde postoji mogućnost ugrožavanja nacionalne nezbednosti i teritorijalne celovitosti, ali i kada se nastoje otkriti "osetljive" informacije.

Inače, rusko tržište ima 56 miliona korisnika na 143 miliona stanovnika što ukazuje na činjenicu da je njihovo tržište još uvek nije zasićeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.