SSD-ovi sve jeftiniji


Dok je cena čvrstih diskova nakon poplava na Tajlandu osetno skočila i još uvek nije pala na nivo pre katastrofe, SSD-ovi su sve više i više u ovom kontekstu prihvatljiviji korisnicima.

Pad cena SSD-ova je naravno očekivan budući da proizvodnja NAND flash čipova nije poremećena, a tu je i konstantni faktor unapređivanja proizvodnog procesa kako bi čipovi bili što manji, pa samim time i jeftiniji.

Momci sa portala The Tech Report odlučili su istražiti koliko su tačno pale SSD-ova pa su uz pomoć servisa Camelegg koji prati cene jednog od najvećih američkih e-tailera, kompanije Newegg, analizirali ovo tržište. Budući da je vrlo teško prikazati oscilacije cena svih uređaja u jednom grafikonu, analizirali su manje-više sve popularne SSD-ove.

Uopšteni zaključak je da su cene SSD-ova u poslednjih godinu dana pale u proseku prepolovile. Najveći pad cene doživeli su SSD-ovi velikog kapaciteta kompanija OCZ, Corsair i Crucial dok je kod drugih, primera radi Intel-a, pad bio manji. Nekoliko modela uspelo je probiti i nekad nedostižnu granicu od jednog dolara za gigabajt podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.