Stiže Google Nexus 7?


Gotovo je sigurno da će Google uskoro predstaviti sopstveni tablet - već se ranije pisalo da će ga ova kompanija predstaviti u saradnji sa Asus-om, a sada su se pojavili novi dokazi o partnerstvu ovih kompanija u razvoju tableta.

Naime, na jednoj internet stranici objavljeni su testni rezultati tableta imena "Google Asus Nexus 7" koji ima ekran dijagonale sedam inča rezolucije 768x1280 piksela. Ove informacije u skladu su s glasinama koje su ranije kružile mrežom i prema kojima će ovaj uređaj raditi na 1,3GHz četverojezgrenom Tegra 3 procesoru i operativnom sistemu Android.

Zanimljivo je da se spominje verzija 4.1 Android-a za koju se kaže da bi trebala da se zove Jelly Bean, a ranije se za Jelly Bean spominjalo da će to biti verzija Android-a 5.0.

Očekuje se kako će cena Nexus-a 7 biti između 200 i 250 dolara, odnosno ista kao Kindle-a Fire i Nook Tableta, a trebao bi da se prodaje direktno kroz Google Play Store, poput Galaxy Nexus-a.

Ostale opcije ovog uređaja nisu poznate, ali Google bi ga najverovatnije mogao predstaviti već tokom ovog meseca na konferenciji Google I/O koja se održava od 27. do 29. juna, dok krajem godine očekujemo još jedan "tradicionalni" Google-ov Nexus pametni telefon, a možda i više njih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. mirko kaže,

    ovo se ceka


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.