Surface biće preskup i samo sa WiFi-jem


Puno se piše o Microsoft-ovom tabletu Surface koji je ova kompanija predstavila ranije ovog meseca, a prema sve većem broju informacija, čini se da će njegov najveći problem na tržištu biti - cena. Prema glasinama koje kruže internetom, cena modela sa Windows RT operativnim sistemom koji će raditi na Nvidijinoj Tegri trebala bi da iznosi 599 dolara, dok će model koji radi na Intel-ovim procesorima koštati od 799 dolara.

Ali, navodi se da će cena skupljeg modela koji radi na Core i5 procesoru (sa Windows 8 Pro OS-om) i koji će nuditi "puno PC iskustvo" iznositi 999 dolara - za šta se mogu dobiti dva osnova modela iPad-a sa retina ekranom, odnosno dva iPad-a 2 i Google-ov novi tablet (ako mu cena zaista bude iznosila 200 dolara).

Skuplji model Microsoft-ovog tableta navodno ne bi ni trebao da konkuriše sličnim uređajima na tržištu, već - ultrabookovima. Naime, u ovoj kompaniji se nadaju da će korisnici, umesto tankih ultrabookova, kupiti njihov tablet koji će, uz pomoć dodatne tastature moći koristiti i kao prenosni računar.

Od ostalih informacija vezanih uz Microsoftov Surface treba izdvojiti i da bi ovaj uređaj (barem na početku) trebao imati samo podršku za WiFi, a ne i za 3G.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.