Tuži Apple zbog ''gubitka uspomena''


Jedan kanadski advokat podneo je tužbu protiv Apple-a zbog kojeg je "izgubio uspomene" i od ove kompanije sada trži 25 hiljada dolara odštete.

Prema pisanju CBC-a, Perminder Tung iz Surrayja koristi dva Apple-ova prenosna računara i iPhone a sve svoje podatke bekapuje na Time Capsule, Appl-ov uređaj za skladištenje podataka koji je kupio još 2009. godine, a sredinom prošlog meseca taj uređaj mu se pokvario pa su mu u Apple Storeu rekli da su podaci sa njega izgubljeni i više se ne mogu vratiti.

S obzirom da je Time Capsule uređaj za backup podataka, Tung je još imao važne fotografije (poput rođenja sina) skladištene na svom iPhone-u, ali ubrzo mu se pokvario i iPhone pa je zauvek izgubio veliki broj važnih fotografija i uspomena.

U svojoj tužbi tvrdi da su mu zaposleni u Apple-ovoj prodavnici rekli kako je ovaj uređaj do sada imao problema sa dizajnom i napajanjem i da je pre nekoliko godina Apple čak povukao neke uređaje sa tržišta, a surfujući internetom saznao je da je veliki broj korisnika imao problema sa Time Capsuleom.

Zbog toga je Tung, koji je inače advokat, podigao tužbu protiv Apple-a i od ove kompanije traži 25 hiljada dolara - smatra da će ta svota pokriti kupovinu novog Time Capsule uređaja, sudske troškove, ali i kompenzovati mu gubitak uspomena koje je imao skladištene na Apple-ovom uređaju.

Na stranici Digital Trends kažu da iz Apple-a još nisu komentarisali ovu tužbu, ali ekipa iz ove kompanije mogla bi podsetiti Tunga da je svoje podatke mogao skladištiti u iCloud te ih sinhronizovati sa jednim MacBook-om i na taj način dodatno zaštititi svoje fotografije i uspomene sa iPhone-a.

Po njegovoj logici, čini se da bi korisnici svaki put kada im se pokvari disk sa podacima (na računaru ili spoljašnji hard disk) mogli podići tužbe protiv proizvođača diskova ili računara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.