YouTube bi mogao da bude zabranjen u Japanu


Zastupnički dom Japana je pokrenuo reviziju Zakona o autorskim pravima, koja bi mogla uveliko da ograniči korišćenje internet-stranica kao što je YouTube.

Prema ovoj reviziji, svi oni koji preuzmu autorske video ili audio materijale mogu dobiti zatvorsku kaznu od dve godine ili novčanu kaznu od 25.106 dolara (2.000.000 jena). Prema ranijoj reviziji iz 2010. godine, preuzimanje autorskih fileova je takođe označeno kao ilegalno, ali ovo je prvi put da su određene i kazne za takva dela.

Novi zakon stupa na snagu od 1. oktobra ove godine.

Kako je rekao Toshimitsu Dan, jedan japanski advokat, prema reviziji je sada zabranjeno preuzimanje i kopiranje autorskog materijala, prodavanje softvera i hardvera, koje zaobilazi zakone o zaštiti autorskih prava i namerno preuzimanje ilegalno postavljenog materijala.

Svaki put kada se gleda neki video na YouTubeu, kompjuter u memoriji spašava privremenu kopiju onoga što je prgledano. Prema novom zakonu u Japanu, ovi fileovi se mogu smatrati kao preuzimanje materijala, što znači da svi oni koji posete ovu stranicu mogu biti optuženi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.