YouTube uklonio 640 snimaka zbog promovisanja terorizma


U Google-u su izvestili da su tokom druge polovine 2011. godine sa YouTube-a uklonili oko 640 video isečaka koji su navodno promovisali terorizam i ugasili pet naloga povezanih sa tim isečcima, a sve na zahtev ACPO-a, nezavisnog britanskog udruženja visokih policijskih službenika.

Informacija je objavljena u Google-ovom izveštaju o transparentnosti kojim ovaj internet div izveštava o zahtevima vlasti i vlasnika autorskih prava za uklanjanje ili predaju materijala.

Google je od tajlandskog ministarstva za informisanje, komunikacije i tehnologiju primio četiri zahteva za uklanjanje više od 149 video snimaka u kojima se vređa monarhija, što je u Tajlandu protivzakonito. Google je 70 posto tih isečaka blokirao za tajlandske korisnike.

U Google-u su brojne zahteve i odbili. Među njima je i onaj Kanadske kancelarije za pasoše iz koje su tražili da se ukloni video koji prikazuje kanadskog građanina kako urinira po svom pasošu pa ga baca u WC. Odbijen je i zahtev pakistanske vlade za uklanjanjem šest video snimaka u kojima se satiriziraju pakistanska vojska i političari.

Google je u razdoblju od jula do decembra 2011. godine primio ukupno 461 sudski nalog za 6989 predmeta i ispoštovao 68 posto. Google je takođe postupio u skladu sa 43 posto 546 neformalnih zahteva za 4925 predmeta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.