Android ICS na 10,9% uređaja


Zahvaljujući novim modelima pametnih telefona koji se isporučuju sa poslednjom verzijom Android-a (4.0 Ice Cream Sandwich) i koji su se nedavno pojavili u prodaji - prvenstveno Samsung-ov Galaxy S3, udeo ICS-a među Android-ima povećao se sa 7,1 posto na 10,9 posto u prošlom mesecu.

Ali, s obzirom da je ova verzija Google-ovog operativnog sistema predstavljena pre skoro devet meseci, očekivali bi da su ove brojke veće - ipak, kako se sve veći broj novih telefona isporučuje sa Ice Cream Sandwichem i kako ova verzija Android-a postaje dostupna na sve većem broju pametnih telefona, u budućnosti će se njen udeo i dalje povećavati.

Usput, nedavno je predstavljen Android 4.1 Jelly Bean i možemo samo da nagađamo kojom će se brzinom odvijati buduće nadogradnje.

Među Android-ima, i dalje dominira verzija Gingerbread koja je instalirana na 64 posto mobilnih uređaja koji rade na Androidu - na GSM Areni napominju da je Gingebread stariji od godinu i po dana. Takođe, još uvek više od 17 posto korisnika ima instaliranu verziju Froyo koja je izdata pre više od dve godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.